Без категория

Фармацевтичният гигант Vedra изгражда нова фабрика за 40 млн. лв. край Бургас

Фармацевтичният гигант Vedra International направи първа копка на новата си фабрика в село Зидарово, Бургаска област. Инвестицията е за над 40 млн. лв. и се реализира от компания „Ведра Ленд“, която оперира в България и е част от глобалната група.

Във фармацевтичния завод ще се произвеждат продукти, базирани на характерните за България и Европа природни богатства, пише economic.bg.

Това е първи етап от създаването на комплекса. Освен производствена база, „Ведра Ленд“ планира да създаде стопански комплекс, в който ще се отглеждат над 60 вида билки и лечебни растения, както и овощни дървета.

В стопанството ще се отглеждат и млекодайни животни. Предвижда се малка мандра и демонстрационен център, където ще се показва как се прави сирене.

Достъп до стопанския комплекс ще имат както студентите по медицина и фармация в Бургас, така и всички хора, които се интересуват от здравословния начин на живот и щадящата холистична грижа за здравето.

На втория етап от проекта се планира и изграждането на голям събитиен център с площ близо 1000 кв.м. с възможност за провеждане на научни мероприятия с медицинската и фармацевтична общност, както и мини голф игрище, което да привлича български и чуждестранни туристи и специални гости.

Първоначално в производството на медицински изделия ще бъдат ангажирани около 40 служители със специалности в сферата на биологията, химията и фармацията, а при осъществяването на всички етапи от проекта, за „Ведра Ленд“ ще работят над 200 души с разнообразни компетенции.